Cursuri dedicate tehnologiilor metaverse și fotogrammetrie

18-22 noiembrie 2024, sala NII1, corpul N 

Proiectul Hybrid Extended reAliTy (HEAT -  https://heat-xr.eu/) s-a născut din dorința de a aborda provocările majore existente la ora actuală pentru a realiza experiențe de relitate virtuală imersive cum ar fi holo-portarea, spații 3D hiperrealiste navigabile și realitatea virtuală mixtă. Scopul proiectului este de a integra tehnologii media imersive, cum ar fi point-cloud/imaginile holografice, media multi-senzorială și realitate virtuală socială într-un sistem de comunicare multi-utilizator, pentru a oferi utilizatorilor experiențe contextuale pentru aplicații hibride inovatoare XR. Astfel utilizatorii de la distanță pot experimenta un mediu real capturat prin realitate virtuală imersivă, în timp ce utilizatorii în prezență pot vizualiza și interacționa cu hologramele utilizatorilor de la distanță integrate în mediu real prin randare holografică.

Proiectul este coordonat de Universitatea din Cagliari, iar în România partenerii sunt Universitatea Transilvania din Brașov, Asociația Transilvania Arts & Events și Orange România.

În cadrul activităților proiectului, în perioada 18 – 22 noiembrie 2024 prof. Simone Porcu de la Universitatea din Cagliari va susține o serie de cursuri dedicate tehnologiilor metaverse și fotogrammetrie. Cursurile vor avea loc în sala NII1 (corpul N – Strada Politehnicii cu intrare din B.dul Eroilor), în fiecare zi începând de la ora 16:00.  În prima zi, luni 18.11.2024, cursul va fi precedat de o scurtă prezentare a proiectului HEAT.

Cursurile sunt incluse și în cadrul activităților specifice ale IEEE Broadcasting Society, Romanian Chapter, coordonate de conf. dr. ing. Vlad Popescu, Facultatea IESC, Departamentul de Electronică și Calculatoare. Cursurile sunt disponibile pentru toți studenții universității dar și pentru persoane din afara universității, interesate de acest domeniu.

Programul complet este disponibil AICI