De ce studiezi la noi

Facultatea dispune de laboratoare dotate cu echipamente moderne, calculatoare și soft-uri actuale. De asemenea, pentru a ține pasul cu cerințele pieței muncii, specialiști din companiile IT susțin cursuri și se implică în desfășurarea de activități aplicative în cadrul facultății. Astfel, Facultatea a încheiat parteneriate și colaborează în forme variate cu companii precum Siemens, Miele, Preh, Benchmark, Continental Automotive, ARC, FotoNation, Waters, etc. În plus, patru dintre laboratoarele facultății sunt dotate de companiile partenere. Datele statistice din ultimii ani arată că 90% dintre studenții facultății își găsesc locuri de muncă în domeniul studiat, imediat după finalizarea studiilor. Studenții au posibilitatea să studieze un semestru sau chiar un an întreg, în cadrul mobilităților Erasmus, la una dintre cele 74 de universități partenere din Europa, din țări precum: Olanda, Italia, Franța, Marea Britanie, Danemarca etc

dece1

SUSȚINEM PERFORMANȚA

Universitatea Transilvania din Brașov le oferă studenților 10 tipuri de burse. Studenții cu rezultate academice remarcabile și tinerii implicați în viața comunității primesc burse din partea Universității – „Bursa de excelență a Universității Transilvania din Brașov”, în valoare de 3.000 de lei și „Bursa internship student-campus”.

Sunt premiați și stimulați șefii de promoție ai liceelor care devin studenții noștri, sunt premiați șefii de promoție ai programelor noastre de licență, sunt susținuți și încurajați studenții cu dificultăți materiale și cu performanțe deosebite.

În centrul nostru universitar există două mari complexuri studențești – 13 cămine, însumând 4.200 de locuri de cazare (185 - 315 lei/lună). Fiecare complex dispune de o cantină-restaurant. Bazele sportive (teren de fotbal cu nocturnă, 4 săli de sport) sunt deschise în permanență studenților.

Dispunem de peste 30 de laboratoare dotate cu tehnologii aparatură și soft-uri actuale.

În cadrul Facultății se organizează frecvent evenimente și competiții în în parteneriat cu companiile din mediul IT.

de ce2